- Teacher
Marika Berg
Tällä kurssilla opiskellaan yleisimpiä erityisruokavalioita ja kasvisruokavalioita.
Kurssi on suunniteltu ensisijaisesti Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Kurssipohja palvelee myös alan ammattitutkintoa opiskelevia. Heille lisätään joitain syventäviä tehtäviä, esimerkiksi erilaisia keskusteluteemoja otetaan käyttöön. Tämä tehdään senkin vuoksi, että näillä opiskelijoilla kontaktiopetusta ja ryhmätyöskentelyä on vähemmän.
Erityisruokavalio-osaaminen on tärkeää opintojen jokaisessa vaiheessa. Erityisesti työelämässä oppiminen vaatii tietämystä tavallisimmista erityisruokavalioista (laktoositon, maidoton ja gluteeniton ) ja kasvisruokavalioista.
Perustutkinnossa opiskelijat valitsevat jo opintojen alkuvaiheessa osaamisalansa: asiakaspalvelu tai ruokapalvelu. Tämä kurssipohja on suunniteltu palvelemaan molempia ryhmiä siten, että suurin osa tehtävistä on yhteisiä ja osa suunnattu ruokapalveluja opiskeleville (näihin tehtäviin on lisätty koodi "kokit") . Myöhemmin kurssi kopiodaan ja muokataan sopivaksi asiakaspalvelua opiskeleville.
Erityisruokavalioita käsitellään perustutkinnon alkuvaiheessa eli Ravitsemuspalveluissa toimimisessa jonkin verran. Varsinainen erityiruokavalio-osaamisen opintokokonaisuus (kurssi) opiskellaan tämän jälkeen eli ruokapalvelujen osaamisalalla Lounasruokien valmistuksessa ja asiakaspalvelujen osaamisalalla asiakaspalvelussa ja myynnissä. Nämä ajoittuvat ensimmäisen lukuvuoden keväälle.
Kurssin laajuus on 2-3 osaamispistettä. Näin mitattuna kurssi on "pieni", mutta painoarvoltaan se on todellisuudessa suurempi, koska jokaisella työelämäjaksolla edellytetään näiden asioiden hallintaa.
Ravitsemustutkimusta tehdään jatkuvasti eivätkä vanhat opit kanna pitkälle. Jokaisen on syytä päivittää tietonsa ajan tasalle. Tämän vuoksi kurssi sopii myös vanhojen tietojen kertaamiseen, uuden oppimiseen ja tietojen syventämiseen.
Tämä opintokokonaisuus on rakennettu eGradia-hankerahoituksella 2019. Tekijä on Marjaana Lehto.
- Teacher
Jarmo Suomalainen
- Teacher
Marika Berg
Kurssilla opiskellaan ravitsemusta
Kurssi on suunniteltu ensisijaisesti Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Kurssipohja palvelee myös alan ammattitutkintoa opiskelevia. Opettaja voi halutessaan lisätä heille syventäviä tehtäviä.
Ravitsemusosaaminen on tärkeää opintojen jokaisessa vaiheessa. Erityisesti työelämässä oppiminen vaatii tietämystä monipuolisen ravitsemuksen periaatteista.
Ravitsemusta käsitellään jo perustutkinnon alkuvaiheessa eli Ravitsemuspalveluissa toimimisessa jonkin verran. Varsinainen ravitsemusosaamisen opintokokonaisuus (kurssi) opiskellaan tämän jälkeen eli ruokapalvelujen osaamisalalla Lounasruokien valmistuksen opinnoissa ja asiakaspalvelujen osaamisalalla Asiakaspalvelun ja myynnin opinnoissa. Tämä kurssipohja on suunniteltu palvelemaan molempia ryhmiä.
Ravitsemustutkimusta tehdään jatkuvasti eivätkä vanhat opit kanna pitkälle. Jokaisen on syytä päivittää tietonsa ajan tasalle. Tämän vuoksi kurssi sopii myös vanhojen tietojen kertaamiseen, uuden oppimiseen ja tietojen syventämiseen.
- Teacher
Marika Berg
Kirjoita lyhyt kuvaus opintojaksosta. (kurssin asetukset)
- Teacher
Tuija Auramo
- Teacher
Kirsi Kangasaho
Tällä opintojaksolla opiskellaan asiakaspalvelua, ruokien ja juomien tarjoilua ja mietoja alkoholijuomia.
- Teacher
Riitta Flink
Kirjoita lyhyt kuvaus opintojaksosta. (kurssin asetukset)
- Teacher
Outi Karjalainen
- Teacher
Laura Veijonen