eGradiaeGradia


eGradia on joustavia opintoja verkossa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille.

Opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta, mahdollistaen yksilölliset ja joustavat opintopolut kaikille opiskelusta kiinnostuneille.

eGradian opintotarjonta on tarkoitettu sinulle, joka
  • haaveilet ammatillisista- tai lukio-opinnoista, mutta et jostain syystä voi osallistua lähiopetukseen
  • haluat opiskella työn ohessa
  • kaipaat joustavuutta ja valinnaisuutta nykyisiin opintoihisi
  • haluat nopeuttaa nykyisiä opintojasi
  • tarvitset täsmäkoulutusta jostain aiheesta
Verkkokurssit ovat eGradian oppimisympäristöjä, joissa opiskelet kokonaan verkossa. Opiskeleminen on itsenäistä, mutta ohjattua. Voit myös valita, missä ja milloin opiskelet.

Monimuoto-opetuksessa yhdistyvät kasvokkain  tapahtuva  lähiopetus, verkon avulla tapahtuva etäopetus ja opiskelijan itseopiskelu.

Osa ammatillisista tutkinnoista tarjoaa opintoja monimuoto-opetuksena. Voit siis opiskella tutkintoa osin tai kokonaan verkon välityksellä. 
Myös lukio-opinnot on mahdollista suorittaa lähes kokonaan verkkokursseina.

Mitä verkko-opiskelu tarkoittaa?

Opiskella voi missä ja milloin tahansa, vaikka omalla puhelimella. Verkkokurssin suorittaminen edellyttää kuitenkin toimivia verkkoyhteyksiä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Useimmiten opiskelu onnistuu parhaiten tietokoneen ja netin välityksellä.

Tämän itsenäisesti opiskeltavan verkkomateriaalin avulla voit tutkia omia kykyjäsi opiskella itsenäisesti verkko-opintoina: Opas verkkokurssilla opiskeluun

Laadukasta oppimista ja ohjausta

Verkko-opinnot ovat kunkin alan tai oppiaineen opettajien tekemiä ja ne on suunniteltu tukemaan opiskelijan joustavaa etenemistä. Verkkokurssit on huolella suunniteltu, opiskelijan ohjaus ja oppiminen huomioiden. Verkkokursseilla opiskellaan mm. Moodle- ja Peda.net-oppimisympäristöissä (lukio).

Ilmoittautuminen - kun olet Gradian opiskelija
Wilman verkkokurssitarjottimella näet Gradian tutkinto-opiskelijalle tarjolla olevat verkkokurssit.
Tarjottimella on listattu erikseen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kurssit.

Voit tutustua verkkokurssitarjontaan myös täällä Moodle-oppimisympäristössä. Tämän sivun alareunasta löytyvät ne ammatilliset alat ja lukion oppiaineet, joilla on verkkokurssitarjontaa.
Jos löydät itsellesi sopivan verkkokurssin, ota yhteys opettajaan tai opinto-ohjaajaan, jonka kanssa suunnittelet opintojasi. Tehkää yhdessä verkkokurssivalinta Wilmaan.

Kun verkkokurssivalintasi on merkitty Wilmaan ja haluat aloittaa opiskelun kurssilla, ota yhteys kurssin opettajaan. Opettaja opastaa sinua verkkokurssilla opiskeluun ja antaa sinulle ohjeet verkko-oppimisympäristön käytön aloittamiseen.

Ilmoittautuminen - jos et ole vielä Gradian opiskelija
Jos et ole Gradian opiskelija, kurkkaa millaisia myytäviä verkko-opintoja Gradiassa on tarjolla Sinulle.
Jos kiinnostuit, ja haluat opiskelijaksi tietylle verkkokurssille tai Gradiaan, ota yhteys hakupalveluihin: hakupalvelut(at)gradia.fi, puh. 040 341 6193


Opas on tarkoitettu opiskelijoille, opettajille, opinto-ohjaajille - kaikille, jotka ovat kiinnostuneita verkkokurssilla opiskelusta. Oppaassa kerrotaan mm. mikä verkkokurssi on, kenelle verkkokurssilla opiskelu sopii ja miten verkkokurssilla opiskellaan?

Nähdäksesi opintojakson sisällön, kirjaudu sisään vierailijana (ei vaadi tunnuksia).