Kurssilla opiskellaan ravitsemusta


Kurssi on suunniteltu ensisijaisesti Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Kurssipohja palvelee myös alan ammattitutkintoa opiskelevia. Opettaja voi halutessaan lisätä heille syventäviä tehtäviä.

Ravitsemusosaaminen on tärkeää opintojen jokaisessa vaiheessa. Erityisesti työelämässä oppiminen vaatii tietämystä monipuolisen ravitsemuksen periaatteista.

Ravitsemusta käsitellään jo perustutkinnon alkuvaiheessa eli Ravitsemuspalveluissa toimimisessa jonkin verran. Varsinainen ravitsemusosaamisen opintokokonaisuus (kurssi) opiskellaan tämän jälkeen eli ruokapalvelujen osaamisalalla Lounasruokien valmistuksen opinnoissa ja asiakaspalvelujen osaamisalalla Asiakaspalvelun  ja myynnin opinnoissa. Tämä kurssipohja on suunniteltu palvelemaan molempia ryhmiä.   

Ravitsemustutkimusta tehdään jatkuvasti eivätkä vanhat opit kanna pitkälle. Jokaisen on syytä päivittää tietonsa ajan tasalle. Tämän vuoksi kurssi sopii myös vanhojen tietojen kertaamiseen, uuden oppimiseen ja tietojen syventämiseen.


  • Opettaja: Marjaana Lehto