LI02  Aktiivinen elämäntapa  lv 22-23 /POUS

Tavoitteena on opettaa ja kannustaa opiskelijaa liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen sekä riittävän päivittäisen fyysisen aktiivisuuden saavuttamiseen. Opiskelijaa ohjataan ymmärtämään, että liikuntaharrastusten lisäksi toimintakykyä, terveyttä ja hyvinvointia tukeva fyysinen aktiivisuus muodostuu arjen valinnoista ja pitkäkestoisen istumisen välttämisestä.

 

Kurssin keskeisiä sisältöjä ovat fyysisten ominaisuuksien arviointi, hengitys- ja verenkiertoelimistöä kuormittava liikunta, lihaskuntoharjoittelu ja kehonhuolto. Opiskelijat ohjataan havainnoimaan arkisia toimintatapojaan ja valintojaan fyysisen aktiivisuuden ja terveyden näkökulmista. Opiskelijat saavat ohjausta ja palautetta liikunnallisen elämäntavan ja fyysisesti aktiivisen arjen toteuttamiseen.

 

Kurssilla arvioidaan

*kurssiohjelman mukaisesti eri taidollisen (esim. rytmikyky, hartiarenkaan/keskivartalon hallinta/linjaukset, välineen käsittely) osuuden omaksumista, osaamista ja edistymistä sekä soveltamista (esim. pelitilanteessa vapaan paikan haku) jakson aikana.

. *työskentelytaitoja yksin, paritilanteessa sekä erilaisissa ryhmissä. Näitä toteutetaan itse-, vertais- ja opettaja-arvioinnin keinoin.

*Lisäksi arviointiin vaikuttaa omien tavoitteiden asettamisen kautta koostettu liikuntasuunnitelma ja päivittäisen istumisen tauottamisen toteuttaminen omassa arjessa. Työn arvioinnissa kiinnitetään huomiota oman fyysis-psyykkis-sosiaalisten muutosten havainnoinnin löytämiseen ja itsearviointiin, mitä hyvinvoinnin hyötyjä jakson aikana tapahtui tai miksi ei tapahtunut – miten toteuttaa fyysistä aktiivisuutta tulevaisuudessa kestävyyden, lihaskunnon ja kehonhuollon harjoitteissa. Fyysiset tavoitteet ja niiden toteuttaminen pohjautuvat toimintakykymittauksiin. Muista treenikohtaiset kommentit, viikkokoonti ja loppuyhteenveto.

-muista asianmukainen liikuntavarustus, hiukset kiinni, maski, liikennesääntöjä noudattaen liik.paikoille siirtyminen

-Kurssin ensimmäisellä tunnilla ohjeistetaan koko kurssin tavoitteiden mukainen toiminta.

-Kukin tekee itsellensä tavoitteet pohtien 1-2 fyysistä tavoitetta toimintakyky-mittauksien pohjalta sekä omaa hyvinvointia lisäävän psyykkis-sosiaalisen tavoitteen (esim. ruokailun säännöllistäminen, unen määrän lisäys, ruutu-ajan tauottaminen).

Lähetä työ itsearvioinnin ja loppukoosteen kanssa (tarvittaessa tehden uudestaan osaa toimintakykymittauksista) pedanettiin palautuskansioon ma 20.9.2021 mennessä.

 

  • Opettaja: Susanna Poutamo