eGradiaeGradia


eGradia tarjoaa joustavia opintoja verkossa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille.

Opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta, mahdollistaen yksilölliset ja joustavat opintopolut kaikille opiskelusta kiinnostuneille.

eGradian opintotarjonta on tarkoitettu sinulle, joka
  • haaveilet ammatillisista- tai lukio-opinnoista, mutta et jostain syystä voi osallistua lähiopetukseen
  • haluat opiskella työn ohessa
  • kaipaat joustavuutta ja valinnaisuutta nykyisiin opintoihisi
  • haluat nopeuttaa nykyisiä opintojasi
  • tarvitset täsmäkoulutusta jostain aiheesta
Verkko-opinnot ovat eGradian oppimisympäristöjä, joissa opiskelet kokonaan verkossa. Opiskeleminen on itsenäistä, mutta ohjattua. Voit myös valita, missä ja milloin opiskelet.

Ammatillisen tutkinnon opiskelijana voit opiskella osan tutkinnosta verkko-opintoina eGradian tarjottimen avulla.  
Myös lukio-opinnot on mahdollista suorittaa lähes kokonaan verkko-opintoina.

Mitä verkko-opiskelu tarkoittaa?

Opiskella voi missä ja milloin tahansa, vaikka omalla puhelimella. Verkko-opintojakson suorittaminen edellyttää kuitenkin toimivia verkkoyhteyksiä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Useimmiten opiskelu onnistuu parhaiten tietokoneen ja netin välityksellä.

Tämän itsenäisesti opiskeltavan verkkomateriaalin avulla voit tutkia omia kykyjäsi opiskella itsenäisesti verkko-opintoina: Opas verkko-opintojaksolla opiskeluun

Laadukasta oppimista ja ohjausta

Verkko-opinnot ovat alojen tai oppiaineiden opettajien tekemiä ja ne on suunniteltu tukemaan opiskelijan joustavaa etenemistä. Verkko-opintojaksot on huolella suunniteltu, opiskelijan ohjaus ja oppiminen huomioiden. Verkko-opintojaksoilla opiskellaan Moodle- ja Peda.net-oppimisympäristöissä (lukio).

Ilmoittautuminen - kun olet Gradian opiskelija
Wilman verkkokurssitarjottimilla näet Gradian tutkinto-opiskelijalle tarjolla olevat verkko-opintojaksot.
Tarjottimella on listattu erikseen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opintojaksot. Lisäksi ammatillisen verkko-opintoja löytyy alojen omilta tarjottimilta. Wilman verkko-opintojen tarjotinta kehitetään aktiivisesti opiskelijaa palvelevaan suuntaan syksyn 2020 aikana. Voit tutustua verkko-opintotarjontaan myös täällä Moodle-oppimisympäristössä. Tämän sivun alareunasta löytyvät ne ammatilliset alat ja lukion oppiaineet, joilla on verkko-opintotarjontaa. Näet opinnon otsikon, ja napsauttamalla oikeasta reunasta i
- kuvaketta näet opintojakson tarkemman kuvauksen. Jos löydät itsellesi sopivan verkko-opinnon, ota yhteys opettajaan tai opinto-ohjaajaan, jonka kanssa suunnittelet opintojasi. Tehkää yhdessä verkkokurssivalinta Wilmaan

Kun verkko-opintovalintasi on merkitty Wilmaan ja haluat aloittaa opiskelun, ota yhteys verkko-opintojakson opettajaan. Opettaja opastaa sinua verkko-opintojaksolla opiskeluun ja antaa sinulle ohjeet verkko-oppimisympäristön käytön aloittamiseen.

Ilmoittautuminen - jos et ole vielä Gradian opiskelija
Jos et ole Gradian opiskelija, kurkkaa millaisia myytäviä verkko-opintoja Gradiassa on tarjolla Sinulle (valitse oikeasta reunasta Rajaa - vapaasanahaku: verkkokurssi).
Jos kiinnostuit, ja haluat opiskelijaksi tietylle verkko-opintojaksolle tai Gradiaan, ota yhteys hakupalveluihin: hakupalvelut(at)gradia.fi, puh. 040 341 6193


Opas on tarkoitettu opiskelijoille, opettajille, opinto-ohjaajille - kaikille, jotka ovat kiinnostuneita verkko-opintojaksolla opiskelusta. Oppaassa kerrotaan mm. mikä verkko-opintojakso on, kenelle verkko-opiskelu opiskelu sopii ja miten verkko-opintojaksolla opiskellaan?

Nähdäksesi opintojakson sisällön, kirjaudu sisään vierailijana (ei vaadi tunnuksia).